Două filme românești în cursa pentru Oscarul european


Membrii Academiei Europene de Film au selectat pentru competiția din acest an și două  pelicule românești. Astfel filmul  “Eu când vreau să fluier, fluier”, de Florin Şerban, şi “Concertul”, de Radu Mihăileanu, sunt cele două producții cinematografice care vor reprezenta România la cea de-a 23 – a ediție a competiției europene.
Eu-cand-vreau-sa-fluierCele două producții cinematografice se vor întrece cu alte 44 de filme din 32 de țări. Printre peliculele nominalizate de Academia de Film Europeană şi EFA Productions gGmbH se află  “Another Year”, de Mike Leigh, “Honey”, de Semih Kaplanoğlu, “Carlos”, de Olivier Assayas, “Des Hommes et des Dieux”, de Xavier Beauvois, “Film Socialism”, de Jean-Luc Godard, “The Ghost Writer”, de Roman Polanski, “How I Ended this Summer”, de Alexei Popogrebsky, “Lebanon”, de Samuel Maoz, “Na Putu”, de Jasmila  Žbanić, “El Secreto de Sus Ojos”, de Juan José Campanella, “Soul Kitchen”, de Fatih Akin, “Submarino”, de Thomas Vinterberg, “Tournee”, de Mathieu Amalric, şi “The Aviatrix of Kazbek”, de Ineke Smits.
În săptămânile următoare,  vor vota peliculele care vor fi nominalizate la mai multe categorii de premii. Nominalizările votate de cei 2.300 de membri ai Academiei de Film Europene, vor fi anunţate pe 6 noiembrie, la Festivalul European de Film de la Sevilla. Gala decernării premiilor celei de-a 23-a edițiii a competiției europene de film, va fi organizată la Tallin în Estonia pe 4 decembrie.
 
http://www.exclusivnews.ro/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

" In Bratul tau "

Curmal (Phoenix dactylifera)

NE PASA !!!!!!!