Teatrul Masca face cinste studenţilor de ziua lor

Ziua Internaţională a Studenţilor, care este sărbătorită în fiecare an pe 17 noiembrie, va fi celebrată şi de Teatrul Masca, în weekend, când studenţilor le va fi permis accesul gratuit la piesele „Venexia”, „Gigi Amoroso” şi „Acul Cumetrei Gurton”.



“Teatrul Masca îşi asumă o dată în plus rolul de formator în rândul tineretului, venind şi anul acesta în sprijinul studenţilor. Este o sărbătoare importantă pentru ei şi o ocazie pentru noi de a le oferi acces liber la actul cultural şi poate o nouă perspectivă asupra vieţii”, declară Mihai Malaimare, directorul Teatrului Masca, într-un comunicat.



Ziua de 17 noiembrie a fost declarată oficial Ziua Internaţională a Studenţilor în anul 1941 de către Consiliul Internaţional al Studenţilor, ca urmare a evenimentelor din 1939 desfăşurate la Praga. În dată de 11 noiembrie 1939, Jan Opletal – un student al Universităţii de medicină – a fost omorât în timpul unei demonstraţii care omagia aniversarea independenţei Cehoslovaciei.



Procesiunea funerară, la care au participat mii de studenţi, s-a transformat într-o demonstraţie anti-nazistă. Măsurile luate de autorităţi au fost extreme de severe: toate universităţile din Cehoslovacia au fost închise, peste 1200 de studenţi au fost arestaţi şi trimişi în lagăre de concentrare, iar 9 studenţi şi profesori au fost executaţi pe 17 noiembrie.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

" In Bratul tau "

Curmal (Phoenix dactylifera)

NE PASA !!!!!!!