Master class de canto - soprana Ileana Cotrubas




Asa cum îsi propusese la sfârsitul anului 2007, Studioul Experimental de Opera si Balet „Ludovic Spiess” (SEOB) al Operei Nationale Bucuresti (ONB), a organizat în a doua parte a stagiunii 2007–2008 un masterclass de canto ce a avut-o ca invitata pe celebra soprana Ileana Cotrubas.

În perioada 12–20 aprilie 2008, noua înfatisare a Foaierului Galben al ONB a fost gazda acestui eveniment de exceptie ce a permis artistilor români sa lucreze timp de o saptamâna, care a parut sa treaca prea repede, alaturi de una dintre cele mai renumite voci ale liricii românesti.

Aflata pentru prima oara la Opera Româna în calitate de pedagog, soprana a oferit publicului sau momente magice însufletite de o dragoste pentru cânt si arta deosebite.

Nascuta la Galati, Ileana Cotrubas a desfasurat pe parcursul a peste 25 de ani o cariera stralucita, dupa ce a câstigat Premiul I la Concursurile internationale de la s’Hertagonbash (Olanda) si München (Germania).

A cântat pe toate scenele importante ale lumii (Royal Opera House Covent Garden, Opera din Paris, Teatro alla Scala din Milano, Metropolitan Opera din New York, Festivalul de la Salzburg, Festivalul de la Glyndebourne, Opera din Viena, Opera din Chicago), a colaborat cu mari artisti lirici (Placido Domingo, Luciano Pavarotti, José Carreras, Neil Shicoff, Sherrill Milnes, Thomas Allen etc), si dirijori (Herbert von Karajan, James Levine, Carlos Kleiber, Zubin Mehta etc). Înzestrata cu un glas limpede, dictie perfecta, sensibilitate aparte si un talent scenic special, Ileana Cotrubas a fost elogiata de nenumarate ori în publicatii din lumea întreaga, dovedindu-si valoarea la fiecare aparitie si smulgând ropote de aplauze. La încheierea carierei sale scenice, Ileana Cotrubas a declarat: “Tot ceea ce vreau sa fac de acum inainte este sa transmit din cunostintele mele tinerilor cântareti”.





Sursa :http://my.operanb.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=230&Itemid=47

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

" In Bratul tau "

Curmal (Phoenix dactylifera)

NE PASA !!!!!!!