Importanta apei alcaline in ochii oamenilor de stiinta





Biochimist german, cu dublu doctorat in chimie si medicina, Otto Warburg a castigat Premiul Nobel in 1931 pentru cercetarile sale in domeniul respiratiei celulare, demonstrand faptul ca celulele canceroase devin anaerobe (fara oxigen) in mediu acid. Tatal sau a fost un medic foarte respectat, iar in copilaria lui, Warburg a fost in compania “luminatilor” precum: Albert Einstein, Max Planck, Emil Fischer si Walther Nernst, langa care a fost in mod frecvent oaspete.

Dupa parerea lui Warburg, “cancerul, mai mult ca alte boli, are numeroase cauze secundare. Dar si in cazul cancerului exista o cauza primara. Rezumand in cateva cuvinte, cauza primara a cancerului este inlocuirea respiratiei oxigenului in celulele normale din corp cu fermentatia zaharului”.

Dr. Warburg a scris deasemenea despre relatia intre pH-ul celulelor canceroase si mediu. Atata timp cat fermentatia a fost activitatea metabolica a celulelor canceroase, Dr. Warburg a demonstrat ca celulele canceroase mentin un nivel al pH-ului scazut, pana la pH 6,0 datorita productiei de acid lactic si a nivelului crescut de CO2. El era convins de directa relatie intre pH si oxigen. Un nivel ridicat al pH-ului, inseamna o concentratie mai mare de oxigen in molecule, in timp ce un nivel scazut al pH-ului inseamna un nivel scazut de oxigen.

Dr. Warburg a fost membru al academiilor din Berlin, Copenhaga si Roma. A devenit Doctor Honoris Causa al Universitatii din Oxford in 1965 iar in anul 1963 Societatea Germana de Biochimie si Biologie Moleculara ofera Medalia Otto Warburg pentru incurajarea cercetarilor si a descoperirilor in aceste domenii. Medalia onoreaza marile realizari ale fiziologului in domeniul medicinii si reprezinta cel mai important premiu.

Din cercetarile dr. Warburg tragem concluzia ca avem nevoie de o dieta alcalina, bogata in clorofila aducatoare de oxigen in corpul nostru. Apa ionizata (alcalina) intra si ea in categoria aceasta din cauza ca are un ph ridicat si este bogata in oxigen. Cateva marturii ale diversilor medici si autori despre efectele apei alcaline, apa vie sau apa kangen.

Dr. Don Colbert, M.D., autorul cartii “The Seven Pillars of Health”

“Cand bolnavii de cancer intra in cabinetul meu corpul lor este intotdeauna super acid si plin de toxine. Prima mea grija este sa le alcalinez tesuturile cu apa alcalina si dieta alcalina (bogata in cruditati verzi). Multi pacienti ai mei sufereau de diferite dureri articulare pe care le tratau cu multe medicamente. Din clipa in care le-am prescris o dieta alcalina si consum de apa alcalina in cantitati optime pentru a avea urina alcalina 7-7,5 ph multi pacienti nu au mai avut nici un fel de dureri in timp de cateva luni. In cele din urma au renuntat si la tratamentul medical.”

Dr. William Kelly, autorul cartii “Vindeca Cancerul”

“Apa alcalina produsa cu un ionizator de apa a devenit cea mai mare realizare in domeniul sanatatii de la descoperirea penicilinei de catre doctorul Sir Alexander Fleming.”

Dr. Ray Kurzweil si Dr. Terry Grossman, autorii cartii “Fantastic Voyage: Live Long Enough to Live Forever”

“Consumul unei ape corecte este vital in detoxifierea corpului de deseurile acide acumulate si acesta este cea mai puternica metoda de tratament pe care o avem la dispozitie. Va recomandam sa consumati zilnic 8-10 pahare de apa alcalina-ionizata. Este cea mai simpla si puternica metoda de a combate o gama larga de boli. Pentru a mentine si a restaura pH-ul (balanta acido-bazica) a corpului necesara sanatatii dumneavoastra trebuie sa consumati o apa restructurata, ionizata plina de antioxidanti si minerale alcaline. Apa ionizata ne ajuta sa inversam efectele negative ale acumularilor de reziduri acide in corp, cauza bolilor degenerative si a imbatranirii.”

Dr. Atkins

“In corpul celor mai multi oameni apa intercelulara este prea acida. Aceasta poate cauza multe probleme: franeaza neutralizarea toxinelor si expune celulele la radicalii liberi ce distrug celulele, ajungandu-se la cancer sau alte boli.”

Dr. Leonard Horowitz, autorul cartii “Aids és Ebola”

“Cercetarile internationale dovedesc ca acele populatii in randul carora cancerul sau alte boli au un procentaj redus de aparitie sunt consumatoare de apa cu pH ridicat, adica de apa alcalina. Dupa ce au cercetat toti factorii de risc s-a dovedit ca consumul de apa alcalina cu pH de 9-10 este cauza acestui procentaj redus de boala.”

Dr. Mu Shik Jhon, cercetator apa hexagonala

“Apa hexagonala (restructurata si alcalin-ionizata) penetreaza mai usor celula, ceea ce duce la o mai buna nutritie si dezintoxicare a celulei.”

Dr. Ingfreid Hobert MD

“Nu este nevoie de medicamente scumpe care au efecte secundare pentru a ne recastiga sanatatea. Apa alcalina are efecte de lunga durata deoarece alcalineaza tesuturile si este un puternic antioxidant.”

Felicia Drury Climent, autoarea cartii “Echilibrul acid alcalin in diete”

“Vă prezint propria opinie – după mai mulţi ani de experienţe clinice pe care le-am condus şi efectuate asupra sute de clienţi care au folosit apă alcalină restructurată electronic – această tehnologie va schimba modul în care toţi cei ce sunt implicaţi în crearea sănătăţii şi publicul vor aborda sănătatea în viitorii ani. Vă sugerez să beţi cât mai mult este posibil apă restructurată alcalină.”

Dr. Hidemitsu Hayashy M.D. Director, Water Institute of Japan (doctor in medicina, directorul Institutului Apei din Japonia)

“Diete necorespunzătoare ce constau din carne şi cartofi, mâncăruri prăjite, băuturi gazoase gen cola şi zahăr crează în corp depuneri acide de săruri. Aceste depuneri, prin plasarea lor departe de circulaţia sanguină rămân în corp ani de zile. Vă recomand consumarea de apă alcalină, care încetul cu încetul şi într-un mod blând va spăla, îndepărtând aceste săruri. Patru până la cinci pahare de apă alcalină pe zi vă ajută să neutralizaţi supraaciditatea şi cu timpul vă va ajuta să restabiliţi capacitatea corpului şi rezistenţa acestuia la aciditate. Apa alcalină ar trebui folosită când ne creşte aciditatea ca în cazul răcelei, gripei sau bronşitei. Ca şi vitaminele C, E, şi Beta Carotin, apa alcalină acţionează ca şi un antioxidant datorită surplusului său de electroni liberi. Aceata poate ajuta corpul împotriva formării bolilor de inimă, atacului de cord, disfuncţii imunitare şi alte boli intâlnite.”


Sursa : http://ligiapop.com/2012/03/16/importanta-apei-alcaline-in-ochii-oamenilor-de-stiinta/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

" In Bratul tau "

Curmal (Phoenix dactylifera)

NE PASA !!!!!!!