O decizie MURDARĂ şi SCANDALOASĂ - Jocurile Olimpice - Londra 2012

Dacă din punct de vedere organizatoric, al infrastructurii şi al interesului generat, despre Olimpiadă se vorbeşte la superlativ; totuşi, marea bilă neagră pentru Londra a fost reprezentată de arbitraje: niciodată în istoria modernă a Jocurilor Olimpice nu au fost atât de multe decizii greşite, uneori acestea sfidând logica. Imaginea cu Shin A Lam plângând în hohote la concursul de scrimă, medalia pierdută de Ponor la bârnă şi nota nejustificat de mică a acesteia la sol, dar şi numeroasele decizii controversate din concursul de box au pătat o competiţie care altfel ar fi intrat în istorie ca una dintre cele mai reuşite.

Ultima păţanie s-a întâmplat aseară, în concursul de atletism. La proba de ciocan, deţinătoarea recordului mondial, Betty Heidler, a fost deposedată de medalie, după ce oficialii au uitat complet de cea de-a cincea aruncare a sportivei din Germania. Pare incredibil, dar sportiva a trebuit să se războiască preţ de minute bune cu arbitrii, care îi trecuseră în
clasament aruncarea ca fiind depăşită. În faţa a 80.000 de oameni şi peste 100 de camere TV, niciunul dintre oficiali nu înţelegea ce doreşte Heidler, deşi aceasta reuşise o aruncare foarte bună, care nu fusese luată în considerare.

Siderată, sportiva s-a dus "în cuşcă" pentru a şasea aruncare, dar nervii cumulaţi au determinat-o să arunce slab şi să încheie finala pe 8.


30 de minute de foc


Competiţia s-a terminat cu victoria Tatyanei Lysenko (Rusia) - nou record olimpic, 77,60 m, argintul fiind obţinut de poloneza Anita Wlodarczyk, iar bronzul intrând în posesia
chinezoaicei Zhang.

După aproximativ jumătate de oră de parlamentări, în care staff-ul german fierbea, oficialii au fost de acord să caute pe una dintre camere aruncarea omisă. În cele din urmă aruncarea buclucaşă a fost depistată şi arbitrii au fost de acord că Heidler a avut dreptate: aruncase 77,13m, suficient pentru bronz. Sportiva germană a fost mulţumită, în cele din urmă că s-a făcut dreptate, deşi, dacă nu ar fi fost supusă acestui calvar, poate ar fi reuşit în ultima încercare să atace primele două locuri. În ceea ce o priveşte pe sportiva chineză, aceasta a suferit o decepţie comparabilă cu a lui Ponor, căreia i s-a scos bronzul din buzunar, după o altă gafă a arbitrilor.
De consemnat că, în măsura în care Heidler nu ar fi fost atentă la tabelă şi ar fi omis faptul că aruncarea sa cu numărul 5 nu figurează, oficialii ar fi omologat rezultatele, o contestaţie ulterioară fiind în van.
79.42m a măsurat cea mai lungă aruncare a lui Heidler, reuşită în mai 2011. Această performanţă reprezintă, de altfel cea mai lungă aruncare din istoria probei.
                                                                sursa foto: eurosport.com

Sursa articol :  http://www.prosport.ro/alte-sporturi/jo-2012/a-cazut-cerul-pe-ea-arbitrii-s-au-umplut-iar-de-penibil-i-au-anulat-detinatoarei-recordului-mondial-aruncarea-pentru-medalie-o-noua-decizie-murdara-si-scandaloasa-9939728

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

" In Bratul tau "

Curmal (Phoenix dactylifera)

NE PASA !!!!!!!