Noua ne pasa


Bun gasit in casa ta prietene. Ma bucur nespus ca esti aici cu mine Oamenii din jurul nostru prind viata atata timp cat simt caldura noastra fata de ei, atata timp cat ii iubim si le-o aratam intr-un fel.Multumesc de prezenta ta in acest loc. Faptul ca esti aici inseamna ca-ti pasa ce se intampla in jurul tau .si incercam impreuna sa facem ceva

. Traim intr-o tara care de 22 ani merge din rau in mai rau, pentru ca noi ca oameni suntem din ce in ce mai egoisti, mai rautaciosi. De ce? Frumusetea vine dinspre interior spre exterior. Starea de bine vine de la noi inspre noi. Individual, sunt convinsa ca fiecare este de acord cu acest lucru, dar pe scara larga, in societate ... se schimba datele problemei. De ce?

 .In ultimii 22 ani viata noastra in loc sa fie mai buna, s-a degradat tot mai mult.In toate domeniile sociale economic, politic, cultural, educativ, alimentar si medical se intampla lucruri care pe toti ne aduc undeva catre limita rabdarii.Scoala nu se mai face , sau ceea ce se numeste scoala nu mai este ce a fost. Peste tot se taie si se spanzura , dupa bunul plac al unora sau al altora. .Dar toate aceste realitati crude pornesc de la bunul simt personal si educatie.Sau de la lipsa lor. Fiecare dintre noi vede si simte la locul lui de munca aceste lucruri. Acesti oameni cand mananca .. se bat turcii la gura lor, cand folosesc toaleta ..o fac de zici ca sunt pe camp cu frunza de brusture, cand vorbesc numai ei au dreptate., asta daca nu ti se umfla un balon de guma de mestecat in fata.



.Peste tot sunt exemple de acest fel. Pe strada, in magazine, in scoli, in diverse institutii ale acestei tari , chiar si in aceasta lume virtuala in care luam contact unii cu altii este multa lipsa de educatie si bun simt.. Oare ce este de facut? Nu vreau si nu-mi place sa ma cert, din contra acolo unde ma aflu incerc sa aplanez si sa aduc daca nu o minima rezolvare, o detensionare si o constientizare a situatiei.Doar de noi depinde ca viata noastra sa ia un curs firesc.Fiecare acolo unde este .Bunul simt nu se invata in scoala, face parte din acei sapte ani crescuti langa mama iar prin educatie ne facem viata mai buna

. Educatia nu se termina odata cu terminarea studiilor..A promova cartea, a promova o informatie care poate ajuta, a promova ceea ce faci, cu tot sufletul este o demonstratie a faptului ca-ti pasa..Indiferenta noastra generala si lipsa de educatie ne-a facut sa distrugem tot ce a fost bun sau sa-I lasam pe altii sa distruga ., cu un accord tacit si stampilat.Omul sfinteste locul se zice.De unul singur nu prea se poate face mare lucru , dar impreuna putem pune temelia unei vieti mai bune.

.Radio Sufletel promoveaza calitatea si oamenii, promoveaza valorile existente in cultura noastra. Una e sa ramai in aceasta tara sa faci ceva si sa schimbi anumite lucruri si alta e sa cauti bunastarea personala in alta parte a lumii, iar de acolo sa incerci sa imbunatatesti viata celor de langa tine,dar daca nu te schimbi pe tine va fi doar mai bine financiar si ….atat
.Pic cu pic aceasta actiune , caramida cu caramida va schimba viata noastra.Dar schimbarea trebuie sa vina din fiecare. In momentul in care tu ca om actionezi constant , corect si respecti oamenii si legile vei influenta. comportamentul celor din jurul tau. Te-ai intrebat vreodata de ce toate sunt la pamant?De ce gasim atata lipsa de respect in viata noastra? Pentru ca raspunderea nu este individuala,ci de grup. Aruncam pisica dintr-o parte in alta.

 "Ignoranta si prostia sunt ‘calitati “ umane Am lucrat 20 de ani in vanzari, in industria serviciilor. Am invatat ca un zambet sincer, o vorba spusa din inima, transmit o stare de bine celor din preajma ta, se identifica cu acea fraza pe care nu o mai auzi, dar e spusa sau cel putin gandita dupa indepartarea ta "un om minunat"! Adevarul este ca influentam, constient sau nu, prin starea noastra, pe ceilalti. "Vorba dulce mult aduce" zice o vorva veche. Asta nu inseamna sa ne prefacem, sa spunem ce nu gandim, doar ca sa dea bine, ci sa fim mai buni. Fiecare avem experiente care pot fi date ca exemplu si fiecare dintre noi stie si s-a lovit de aceste lucruri. Probleme si necazuri sunt in fiecare casa, cine le neaga... se minte singur, dar a le pune in carca celorlalti, a-i imbogati pe ei cu toate ale tale..."
Sa nu lasam ura si mania sa ne consume parte din viata. Fa loc doar iubirii ! Iubirea este cea mai inalta frecventa vibrationala posibila. De aceea e bine sa gasim moduri de a iubi si de a ne afla cat mai mult posibil pe frecventa ei. Sa nu asteptam ca ceilalti sa ne ofere dragoste. Hraneste-te singur ca sa ii poti hrani pe altii. Acorda-ti timp sa-ti echilibrezi energiile, pentru a avea capacitatea sa imparti dragostea ta cu ceilalti In cautarile noastre nebune de zi cu zi uitam deseori ca lucrurile simple sunt cele care fac viata mai frumoasa. Adu viata in lumea din jurul tau. Si culoare! „Viata insasi este magie, iar daca nu crezi asta, macar incearca sa o traiesti ca pe ceva magic, cu ceea ce contribuim sau investim, aceea vom obtine. Intotdeauna vei primi exact ceea ce oferi. Principiul este “ofera mai intai pentru a primi mai tarziu.” Nu trebuie sa renunti niciodata la lucrurile in care crezi sau pe care ti le doresti cu adevarat

Optimismul te face placut si mai susceptibil de a reusi. a fi sanatos fizic nu presupune si sa gandesti sanatos! "Se spune si tind sa cred ca asa este: atragem ceea ce vrem sa fim, si ne simtim atrasi de ceea ce ne place. Nu trebuie decat sa fim atenti la starile noastre emotionale. Asa cum avem grija de ceea ce punem in farfurie, tot asa trebuie sa existe un autocontrol a ceea ce emitem. In procesul comunicarii 55% este limbajul corpului, 37% al vocii si doar 8% revine cuvintelor. Comunicarea non-verbala este majoritara, si daca acest mesaj il contrazice pe cel verbal avem tendinta de a nu mai asculta cuvintele. Incruntarea face parte din comunicarea non-verbala, dar pentru aparitia unui singur rid permanent pe fata noastra, trebuie sa ne incruntam de 200.000 ori. Ne nastem cu un anumit numar de celule nervoase. Pe parcursul vietii, din diverse si "n" motive pierdem din ele. Sunt singurele celule din corpul omenesc, care nu se mai refac, cel putin asa se stia pina acum. De ce sa fim rai?? Sa facem riduri, sa pierdem celule nervoase, ani din viata si tot asa ?.Unde exista bun simt, unde exista educatie rautatea e in plus. Rasul, voia buna, bucuria, veselia, sunt stari pe care trebuie sa le avem pemanent. Sunt remedii naturale ale corpului si sunt la indemana oricui. Spre deosebire de legume si fructe pe care le gasim in piete, magazine sau gradina, pe acestea le gasim in noi insine si nu afecteaza ...portofelul. Iti doresc o saptamana cu multe zimbete, bucurie si o viata lunga....fara riduri! "
  Emisiunea <<< Noua ne Pasa>>> o poti asculta pe www.radiosufletel.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

" In Bratul tau "

Curmal (Phoenix dactylifera)

NE PASA !!!!!!!