Limba romana va fi predata la Universitatea Oxford


     Limba română va fi predată pentru prima oară la prestigioasă Universitate Oxford din Marea Britanie, în cadrul unui lectorat finanțat de statul român. Aproximativ 20 de studenți s-au înscris până în prezent la cursurile ce urmează a fi susținute de Dr. Oana Uță-Bărbulescu, de la Universitatea din București, informează Rfi.

 Lectoratul a început pe 29 octombrie 2012, funcționând în cadrul Facultății de Lingvistică, Filologie și Fonetică a Universității Oxford, conform Ambasadei României la Londra.



În urma protocolului de cooperare între Institutul Limbii Române din București și Universitatea Oxford, acest lectorat a fost realizat pentru a aduce mai mult interes înspre România, înspre limba română. Lectorul ales a fost stabilit pe baza unui concurs organizat de Universitatea Oxford, câștigătoarea fiind Dr. Oana Uță-Bărbulescu, doctor în litere și specialist în lingvistică.

În prezent, pragurile universității britanice sunt călcate de 82 de studenți români, iar numărul acestora este așteptat să crească în viitorul apropiat.

Foto: Monitorul de Vrancea


Autor: Corina Tomescu
http://www.zigzagonline.ro/realitatea-explicata-zigzagonline/premiera-limba-romana-va-fi-predata-la-universitatea-oxford.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

" In Bratul tau "

Curmal (Phoenix dactylifera)

NE PASA !!!!!!!