~ ION PALADI ~



Ion Paladi 


Este originar din Chişcăreni, Sângerei. Consideră că a moştenit de la tatăl său dragostea faţă de muzica populară. Deci, cântă din copilărie, când activa şi în cadrul unui cerc de creaţie muzicală în şcoală. Apoi a continuat a cântă în componenţa Coralei Gloria, care i-a oferit şi ocazia de a vedea lumea largă: a concertat eu acest colectiv în Spania, Franţa, Elveţia, Polonia.

A absolvit Colegiul "Ştefan Neaga", apoi s-a înscris la Facultatea Dirijat coral a Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice. A înregistrat câteva discuri - cu muzică etno şi cu muzică populară autentică.



În 2004 - album în stil etno, "De la inimă la lume", produs de Casa de discuri "Trimedial Music". Apoi a abordat stilul pop, a cântat în duet cu Adrian Ursu.

A concertat împreună cu alte vedete ale muzicii pop autohtone.

Prietenii, sfătuitorii şi colegii săi cei mai apropiaţi sunt Nelu Stratan, Vlad Costandoi, preşedinte Sens Music şi DJ Tziganash.

Participă şi la nunţi. Crede că e o şcoală bună de interpretare live. Şi mai e şi sursa de venit, deocamdată de neînlocuit pentru artiştii moldoveni.

A lansat un album cu piese populare, împreună cu Orchestra "Lăutarii" - "Bine-i şade mesei mele", care s-a vândut în câteva mii de exemplare, devenind cel mai căutat şi cumpărat CD al anului.



Cele mai recente melodii folclorice:

Ion Paladi & Adriana Ochisanu - Mandruta frumoasa (text Mariana Honceru muz. Adriana Ochisnau)

Ion Paladi - Am crescut baieti si fete (text si muz. populare)

Ion Paladi - Am sa cant cu drag la lume (text A. Ochisanu)

Ion Paladi - Azi e nunta-n sat la noi (text si muz. populare)

Ion Paladi - Bine-i sade mesei mele (text si muz. populare)

Ion Paladi - Cioban mama m-o facut (text A. Ochisanu)

Ion Paladi - Da eu beau si beau (text si muz. populare)

Ion Paladi - Foaie verde matostat (text si muz. Nicolae Sulac)

Ion Paladi - La fantana lui Gheorghita (text si muz. populare)

Ion Paladi - Mama mea icoana sfanta (mus. Ion Paladi text A. Ochisanu)

Ion Paladi - Mandra mea (text si muz. populare)

Ion Paladi - Nunta asta-i nunta mare (text popular)

Ion Paladi - Pe mine ma cheama Ion (text si muz. populare)

Ion Paladi - Sa ne cante o vioara (text A. Ochisanu)

Ion Paladi - S-aveti sanatate (muz si text populare)



Şi-a făcut intrarea în show-biz-ul autohton de vreo trei ani, dar a găsit cu mult succes drumul spre inima consumatorului de muzică. De vină o fi genul de muzică pe care l-a ales, carisma sau faptul că pare ruşinos ca o fată mare, ceea ce dă uneori mai bine la public decât felul tupeist de a te face remarcat, dar Ion Paladi este astăzi unul dintre cei mai îndrăgiţi şi mai harnici interpreţi de la noi, fiind un produs al casei de discuri Sens Music.

Acum, chiar în perioada sărbătorilor, Ion se pregăteşte să lanseze un nou album, pe care îl va intitula „Bine-i şade mesei mele”. Pe album vom găsi şi arhicunoscuta piesă, dar şi multe alte melodii, unele dintre ele cunoscute publicului, altele – în premieră. Albumul, care este unul de muzică populară, conţine 15 melodii şi este realizat împreună cu Cornel Botgros şi orchestra „Lăutarii”. „Visul meu dintotdeauna a fost să realizez un album cu orchestra „Lăutarii” şi iată că acest vis s-a realizat. Le mulţumesc mult băieţilor că au acceptat această colaborare. Îi mulţumesc lui Cornel şi, de asemenea, îi sunt recunoscător Adrianei Ochişanu pentru sfaturile pe care mi le-a dat şi care m-au ajutat mult la realizarea acestui album”, spune Ion Paladi.

În paralel cu planurile şi activităţile sale muzicale, interpretul îşi continuă studiile la Academia de Film, Muzică, Teatru şi Arte Plastice, fiind student în anul III la Facultatea Dirijat coral.

În paralel cu pregătirile pentru sesiune, cântăreţul îşi petrece timpul mai mult pe la concerte şi petreceri, mai cu seamă că s-a terminat deja postul şi am intrat în câşlegi, perioadă pe care o aşteaptă cu multă nerăbdare interpreţii noştri. De asemenea, în luna asta cântăreţul originar din Chişcăreni, Sângerei, va începe şi un turneu de promovare prin ţară a albumului „Bine-i şade mesei mele”. Şi tot luna asta preconizează să lanseze o piesă nouă, de data asta nu mai este vorba de muzică populară, ci de muzică uşoară.

Îi dorim mult succes lui Ion şi suntem în continuare în aşteptarea noilor surprize, pe care bănuim că o să ni le prilejuiască.



Sursa text : http://www.chiscareni.md/index.php?option=com_content&view=article&id=405:ion-paladi&catid=82:us-politics&Itemid=459

Sursa foto : https://www.facebook.com/ionpaladioficial/media_set?set=a.101152209910206.2640.100000462829736&type=3

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

" In Bratul tau "

Curmal (Phoenix dactylifera)

NE PASA !!!!!!!