La multi ani Florica Zaha !


 Indragita interpreta Florica Zaha s-a nascut in comuna Avram Iancu, judetul Bihor, ce se numea in vremea copilariei sale Regina Maria.

Florica Zaha spune despre locul in care s-a nascut ca este “cea mai frumoasa comuna din judetul Bihor, unde oamenii sunt mai blanzi, mai iubitori” iar traditiile s-au pastrat cu mare grija.

Cantareata a invatat sa cante de la parinti, care au invatat-o primele cantece.

Cariera Floricai Zaha a inceput la Oradea,  unde a castigat premiul intai la concursul folcloric "Mandru-i cantecu-n Bihor".

Florica Zaha s-a apropiat de folclorul traditional bihorean cu dorinta de a culege atat cantecele autohtone din aceasta zona cat si portul popular.

Florica Zaha este licentiata in Drept la Universitatea din Timisoara, insa nu a profesat niciodata, ramanand dedicata cantecului popular pe care l-a invatat de la parinti.

Interpreta are doi copii, Roxana si Aurel.

Artista detine o colectie de peste o suta de costume populare iar in repertoriul ei a inclus doua sute de cantece in cele 15 albume semnate de ea.

In decenii intre de prezenta continua pe scenele romanesti si straine a obtinut numeroase diplome de onoare si de excelenta printre care se numara si premiile acordate la aniversarea de 50 de ani a TVR, la aniversarea de 80 de ani de activitate Radio Romania, diploma de excelenta a Ministerului Culturii si Cultelor, diploma pentru Cultivarea Patrimoniului National si Folcloric oferit de catre Academia Artelor Traditionale.

Sursa: http://www.bestmusic.ro/florica-zaha/biografie-florica-zaha/#sthash.jvTaNNFe.dpuf

 
Îndrăgita interpretă de muzică populară Florica Zaha împlineşte astăzi, 15 septembrie, o frumoasă vârstă, zi pe care ne-a mărturisit că şi-o va petrece alături de familie.

Pentru cunoscuta cântăreaţă, anul acesta a fost unul fructuos, cu participări nenumărate la diferite evenimente din judeţ. Şi perioada următoare se arată la fel de bogată din punct de vedere artistic, având în vedere că a fost invitată să cânte cu prilejul mai multor manifestări cultural-artistice. Florica Zaha şi-a amintit cu nostalgie că primul premiu din cariera sa l-a obţinut la concursul „Mândru-i cântecu-n Bihor" şi că lansarea ei propriu-zisă a avut în cadrul emisiunii-concurs „Floarea din grădină". 

Albumele sale, 14 la număr, s-au bucurat de succes în rândul iubitorilor de muzică populară, cel mai recent fiind „Steaua mea cea norocoasă". Florica Zaha crede că fiecare dintre noi are o stea norocoasă, important este să creadă în ea. Are doi copii, Roxana şi Aurel, care sunt lumina ochilor ei.
De ziua ei de naştere, Florica Zaha ne-a mărturisit că îşi doreşte sănătate pentru ea şi familia ei, să fie pace pe pământ şi toţi oamenii să fie fericiţi.
( http://www.crisana.ro/stiri/cultura-5/la-multi-ani-florica-zaha--114436.html )

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

" In Bratul tau "

Curmal (Phoenix dactylifera)

NE PASA !!!!!!!