Ronan Keating, un artist si un familist de exceptie...




Ronan Patrick John Keating (n. 3 martie 1977) este un renumit cântăreț de origine irlandeză, compozitor și filantrop. Keating și-a început cariera muzicală alături de Keith Duffy, Mikey Graham, Shane Lynch și Stephen Gately, în anul 1994, ca și liderul trupei Boyzone. Și-a început cariera solo în anul 2000, timp în care a scos pe piață nu mai puțin de 9 albume. Keating a câștigat admirația întregii lumi cu melodia When You Say Nothing at All, care face parte de pe coloana sonoră a filmului Notting Hill, ajungând în topurile muzicale din nenumărate țări. Ca și artist solo, Ronan Keating a vândut peste 25 milione albume pe tot mapamondul; în Australia este cunoscut și pentru rolul de jurat al emisiunii X Factor]. Keating s-a implicat în campania Marie Keating Foundation, o campanie care susține femeile afectate de cancerul la sân, boala care a răpus-o pe mama artistului în anul 1998.


 


A fost liderul trupei irlandeze Boyzone, din care a facut parte inca de la varsta de 16 ani. Practic, a abandonat scoala pentru a face parte din aceasta formatie de baieti, care a vandut peste 17 milioane de albume, in toata lumea... In anul 2000 a inceput o cariera solo incununata de acelasi succes, de vreme ce vocea sa placuta si stilul de muzica abordat - un pop romantic - nu s-au schimbat o data cu aceasta noua etapa din cariera sa. Mai mult decat atat, Ronan Keating este un familist convins la cei 28 de ani ai sai, un sot extraordinar si un tata minunat pentru cei doi copii pe care ii are, asa cum va fi si pentru cel de-al treilea, a carui sosire pe lume este asteptata in luna septembrie a acestui an...

In urma cu cinci ani a scos pe piata primul sau album solo, intitulat simplu - "Ronan". Primul sau single, "When You Say Nothing At All", a smuls suspine tuturor fanelor sale, mai ales ca piesa a fost inclusa pe coloana sonora a unui film romantic, "Notting Hill", avandu-i in distributie pe Julia Roberts si Hugh Grant... La sfarsitul anului 2004, a lansat cel mai recent album al sau, "10 Years Of Hits", si, in ciuda succesului de care nu duce lipsa, Ronan Keating a ramas acelasi tip linistit, cu picioarele pe pamant care a fost intotdeauna.

O cariera impresionanta pentru un un barbat extrem de tanar, care se afla pe scenele muzicale inca de la varsta de 16 ani... O cariera care a trecut si prin etapa televiziunii, cand Ronan a fost prezentatorul unor emisiuni si concursuri tv de succes. Poate ca nimic nu ar fi prevestit aceasta faima, mai ales ca a abandonat studiile pentru a incepe o viata muzicala, iar mai tarziu s-a angajat ca vanzator de pantofi intr-un magazin din Dublin... Despre aceasta experienta, artistul si-a amintit: "Am avut de-a face cu destule... mirosuri la vremea respectiva!"

O copilarie... sportiva si muzicala



Ronan Keating s-a nascut in data de 3 martie 1977, numele sau de botez fiind Ronan Patrick John Keating. Este cel mai mic dintre cei cinci frati - Linda, Ciaran, Gerard si Gary - ai parintilor Marie si Gerry Keating. Inca de mic a fost preferatul si alintatul mamei, care l-a protejat pana in clipa trecerii ei in nefiinta, la varsta de 51 de ani, din cauza cancerului de san.

Copilaria si-a petrecut-o in zona Kilbarrack din partea nordica a orasului Dublin, aflata la numai cateva minute distanta de plaja. A fost intotdeauna pasionat de muzica - canta si mormaia in permanenta cantece. A fost influentat in acest sens de fratele sau, Gary, cu patru ani mai mare decat el, care i-a fost si "coleg de camera". A crescut ascultand muzica lui Ben E. King si Cat Stevens, "Father And Son" fiind una dintre priesele sale favorite de pe aceste albume vechi. Aceasta este si melodia care i-a adus foarte mare succes in cariera, clasandu-se pe locuri fruntase in topurile muzicale din Marea Britanie, in interpretarea trupei Boyzone.

La varsta de 14 ani, Gary si-a cumparat o chitara electrica albastra, pe care micutul Ronan, in varsta de numai 10 ani, abia putea sa o tina... Perseverent inca de la aceasta varsta frageda, Ronan a reusit sa invete sa cante la ea si, in decurs de numai o luna, cu ajutorul lui Gary, a invatat sa cante piesa lui Ben E. King, "Stand By Me".

In perioada scolii, Ronan s-a dovedit a fi un foarte bun atlet, castigand toate competitiile sportive de acest gen la care a participat. A obtinut un timp foarte bun la aceste curse si chiar a reusit sa invinga competitori din grupe de varste mai mari decat a sa.

Era un baiat popular la scoala, insa la varsta de 13 ani, parintii sai au decis sa se mute in oraselul Dunshaughlin, aflat la 50 de mile distanta de Dublin. Mutarea in acest oras micut, nou si, in acelasi timp, plictisitor, a fost o incercare grea pentru adolescentul Ronan. Colegii nu l-au primit cu bratele deschise si l-au poreclit "The Dub", prescurtarea de la dublinez. O mica bucurie s-a intamplat insa tanarului tot la aceasta varsta - primul sarut... Ronan isi aminteste: "Imi amintesc cand s-a intamplat. Aveam 13 ani si ea stia exact ce trebuie facut, dar eu nu aveam nici o idee si m-am speriat de moarte!"

Pe de alta parte, colegiul din Dunshaughlin ii oferea tanarului atlet mai multe oportunitati pentru antrenamentul sau. Curand, Ronan a primit porecla de "Blond Bomber" din cauza vitezei de care dadea dovada pe pista de antrenament si in competitii. Antrenorii sai il considerau suficient de bun pentru a participa la Olimpiada, Olimpiada de la Sydney, din 2000, fiind telul pe care si l-ar fi dorit atins...

Insa nu a fost sa fie. Dragostea sa pentru muzica a concurat cu dragostea pentru sport. Deja acomodat in noua scoala, a pus bazele primei sale trupe, impreuna cu cativa prieteni, formatie pe care au intitulat-o Nameste. Repertoriul lor era format mai mult din cover-uri. Ronan, cu vocea sa puternica, nu putea avea alt rol decat cel de solist principal. Baietii din trupa au castigat chiar si un premiu important, de 1.000 de lire, ceea ce i-a transformat in mici vedete locale.

Intrarea in trupa Boyzone...

Desi Ronan incepuse sa se obisnuiasca cu stilul de viata din Dunshaughlin, parintii sai au hotarat ca este mai bine sa se mute din nou in Dublin, ceea ce l-a incantat foarte tare pe viitorul star. Viata din regiunea Swords a Dublin-ului i-a placut lui Ronan, iar studiile si le-a continuat la Liceul Bayside.

La varsta de 15 ani, Ronan a aflat despre organizarea unor auditii pentru prima trupa de baieti irlandeza, un fel de Take That in varianta "irish". Interesat de acest lucru, tanarul s-a inscris imediat pentru auditii. Acestea au avut loc la Great Ormond Centre din Dublin, fiind coordonate de catre managerul Louis Walsh. Ronan l-a fermecat la propriu pe acesta cu interpretarea sa a piesei "Father And Son", care l-a ajutat sa "infranga in lupta cinstita" peste 300 de alti candidati la "postul" de membru al trupei. Mai tarziu, Boyzone au facut un cover dupa aceasta piesa, care a stationat in topurile britanice timp de 14 saptamani...

Astfel, Ronan Keating s-a alaturat trupei Boyzone, din care mai faceau parte Stephen Gately, Keith Duffy, Shane Lynch, Richie Rock (care mai tarziu a fost data afara din formatie) si Mark (acesta a parasit trupa si a fost inlocuit de catre Mickey Graham).

O decizie dificila...

Intrarea in trupa Boyzone insemna insa finalul carierei sale de atlet. Mai mult decat atat, parintii adolescentului au fost ingroziti in clipa in care managerul Louis Walsh i-a cerut lui Ronan sa renunte definitiv la scoala pentru a se putea dedica exclusiv formatiei. Nu au fost deloc de acord cu acest lucru. In apararea lui Ronan a sarit insa sora sa, Linda, care le-a spus parintilor ca, in cazul in care ceva nu va merge bine cu trupa, baiatul se va putea apuca oricand de cursuri, la seral.

Debutul a fost unul plin de obstacole - prima aparitie tv a trupei a fost un dezastru. A doua zi dupa formarea Boyzone, baietii au avut o aparitie televizata la "The Late, Late Show", talk-show-ul cu cea mai mare audienta din Irlanda... Baietii abia se cunosteau si nu avusesera timp sa repete dansurile sincron atunci cand si-au facut aparitia in platoul emisiunii. A fost un dezastru complet, iar presa i-a catalogat drept o trupa lipsita de talent si mult prea ingamfata pentru ceea ce au dovedit.

Lunile care au urmat i-a pus la incercare la maximum. Au fost refuzati de catre toate casele de discuri importante. Lui Ronan si celorlalti baieti le-a fost dificil sa isi convinga parintii ca fac ceea ce trebuie. Ronan si-a gasit o slujba de vanzator de pantofi in Dublin, lucru care i-a mai linistit putin parintii... Toata lumea a rasuflat usurata in clipa in care Louis Walsh a reusit sa incheie un contract cu casa de discuri Polygram Ireland.

O cariera stralucita...

De aici mai departe, lucrurile au intrat pe un fagas normal... Daca putem numi "normal" succesul urias de care s-a bucurat trupa de-a lungul existentei sale. Ronan, blondul cu ochii albastri de la Boyzone, a cucerit imediat inimile fetelor. Si topurile britanice, de unde piesele Boyzone au refuzat "sa se dea jos"... Sase dintre piesele formatiei si patru albume s-au clasat pe primul loc in topurile britanice, iar peste 15 single-uri s-au clasat pe primele trei pozitii.

Ronan Keating are la activ patru albume solo: "Ronan" - 2000, "Destination" - 2002, "Turn It On" - 2003 si "10 Years Of Hits". In cariera solo, zece dintre single-urile sale au intrat in primele zece pozitii in topurile englezesti, dintre acestea trei clasandu-se pe primul loc ("When You Say Nothing At All" - 1999, "Life Is A Rollercoaster" - 2000 si "If Tomorrow Never Comes" - 2002). De asemenea, trei dintre albumele sale au fost de number 1 ("Ronan", "Destination" si "10 Years Of Hits").

In 2004 a concertat in Marea Britanie, Germania si in alte tari din Europa. A participat la foarte multe spectacole organizate in scop caritabil si, de asemenea, a facut o calatorie in Ghana, la sfarsitul lunii mai 2004, pentru Campania Christian Aid Trade Justice.

Are in plan realizarea unui nou album, ale carui piese sunt deja in proces de... compunere - cu un sound nou, mai proaspat, abordand insa un stil asemanator celui pe care fanii sai il iubesc atat de mult. In plus, Keating va juca si intr-un film, despre care a refuzat sa dezvaluie prea multe detalii. Este o pelicula despre gangsteri, "Guns, Money And Homecooking", care va aparea la sfarsitul acestui an: "Va fi ceva amuzant. Nimic foarte serios. Voi incerca macar de dragul provocarii. Vom vedea ce se va intampla mai departe."

De asemenea, starul va mai fi implicat si intr-o serie de desene animate pentru copii, intitulata "Shelltown". Ronan isi va imprumuta vocea unui... ou desenat!

Un barbat cum nu credeai ca mai exista pe Pamant...

Firea sa placuta este apreciata si de colegii de breasla, cei care spun despre Ro (asa cum este adesea alintat) ca este "cel mai simpatic tip din show-biz". Dar a fost nevoie de foarte multa vointa si tarie de caracter pentru a ajunge acolo unde se afla astazi. El insusi se autocaracterizeaza ca fiind "sensibil, paranoic, sincer, fericit si linistit". In concordanta cu aceste trasaturi ale sale, Ronan a declarat ca unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care i le-a spus cineva a fost ca este "o persoana decenta, onesta si deschisa, cu inima buna".

Faima nu l-a speriat catusi de putin pe starul care a cucerit inimile a milioane de femei din intreaga lume: "Mi-am schimbat coafura si port haine frumoase. Mai am niste bani pusi deoparte, la banca, dar imi place sa cred ca sunt inca un tip bun si ca nu mi-am luat-o in cap. In plus, daca vreodata o sa am aere de vedeta, sunt sigur ca cei dragi imi vor da una peste ceafa!"

Relatia cu parintii...

Viata de familie inseamna totul pentru Ronan, lucru dovedit de spusele sale: "Sa fiu acasa, alaturi de copii si de sotia mea, sa ii vad luand cina. Asta este fericire pentru mine. Lucrurile marunte ale vietii sunt cele care ma fac fericit: o plimbare prin parc cu copiii, sa fiu acasa cu familia mea." Lucrurile nu s-au schimbat pentru Ronan o data cu faima, el a ramas fidel prietenilor pe care i-a avut alaturi din copilarie: "Cea mai buna prietena a mea este Yvonne, sotia mea, bineinteles, insa nu ii pot uita pe Glynn si Trevor din Dublin - am crescut impreuna si suntem de nedespartit."

Valorile familiei i-au fost extrem de bine trasate in minte inca din perioada copilariei. Mama sa a avut o influenta extraordinara asupra vietii lui Ronan. Decesul ei, din cauza cancerului de san, in anul 1998, a fost o adevarata lovitura pentru solist, care a trecut cu greu peste aceasta pierdere. Ronan a marturisit: "Mama m-a sfatuit si ea este motivul pentru care am ajuns aici. A murit acum sapte ani, dar cred in continuare ca a fost cea mai importanta persoana din viata mea. Timpul care trece nu ma ajuta sa accept ca nu o mai am langa mine. Dar imi tin fruntea sus si merg mai departe, muncind din greu, si asta ma tine in picioare. La fiecare pas pe care il fac, este alaturi de mine. Inca mai vorbesc cu ea si merg des la mormantul ei."

Artistul a adaugat: "Am fost binecuvantat cu prezenta ei timp de 21 de ani si toti cei care au cunoscut-o, care au avut onoarea de a o cunoaste, au spus ca a fost o femeie minunata. Cuvintele nu pot exprima ce a insemnat ea pentru mine, caldura, dragostea si grija ei, zambetul, bucuria, lacrimile - tot ceea ce a facut. Nici nu pot incepe sa va spun cat de mult imi lipseste. Sper sa pot lua de la ea tot ce este mai bun si sa merg mai departe. Sa daruiesc celor din jurul meu, ajutandu-i, asa cum si ea mi-a daruit mie. Asta este foarte important - cred ca, de fapt, din acest motiv ne si aflam aici. Sa ne bucuram de vietile noastre cat de mult putem si sa transmitem acest mesaj mai departe. Daca pot fi pentru oameni macar a mia parte din cat a insemnat ea pentru mine, intr-un anumit fel simt ca viata mea a meritat."

In amintirea mamei sale si pentru a lupta impotriva acestei boli necrutatoare, care este cancerul de san - de fapt, este una dintre formele de cancer care poate fi tratata cu succes daca este depistata, diagnosticata si tratata la timp - cantaretul si familia acestuia au infiintat Fundatia Marie Keating Cancer Awarness, pentru a veni in ajutorul altor persoane care sufera de aceasta boala.

Probabil ca acesta este si motivul pentru care viata de familie inseamna atat de mult pentru el - acesta este modelul pe care l-a avut in viata, insuflat de o mama care a stiut sa ii arate cat de mult il iubeste. Ronan a marturisit insa ca isi doreste sa fie mai sensibil, mai atent si mai putin dur, ca tata, decat a fost, in copilaria sa, propriul tata...

Familist convins...

Ronan crede ca este un tip romantic si de moda veche: "M-am alaturat trupei Boyzone cand aveam 16 ani si am calatorit de vreo trei sau patru ori in jurul lumii, unde am intalnit o sumedenie de oameni noi si diferiti. Simt ca am facut tot ceea ce majoritatea oamenilor nu face pana la 30-40 de ani... Asa ca, pasul urmator pentru mine a fost sa ma casatoresc cu femeia pe care o iubesc, alaturi de care vreau sa imi petrec toata viata."

S-a casatorit cu blonda Yvonne Connelly, fost model, in data de 30 aprilie 1998, pe o plaja din insula caraibiana Nevis, la cateva luni de la moartea mamei sale. La ceremonie nu au fost prezenti decat fratele sau, Gary, si o prietena, ca martori. Ulterior, cei doi si-au innoit juramintele de credinta, in prezenta familiei si a prietenilor.

Sotia sa, in varsta de 31 de ani, si-a abandonat cariera pentru a se dedica unei vieti de familie armonioase. Iar Ronan stie cat este de norocos sa aiba alaturi o femeie precum Yvonne: "As fi pierdut fara Yvonne. Nu stiu ce m-as face fara ea. Ii datorez totul." Artistul considera ca solutia pentru o casnicie fericita este devotamentul: "Trebuie sa o iei cu pasi marunti, fiecare zi in parte. M-am casatorit cu sotia mea pentru a fi cu ea tot restul vietii si pentru a ne intemeia o familie. Intotdeauna iau ultimul avion spre casa, seara, si primul dimineata, pentru a fi alaturi de familie, chiar daca asta inseamna sa petrecem numai cinci sau sase ore impreuna."

Artistul a recunoscut ca, daca nu ar fi avut parte de dragostea si sprijinul sotiei sale, probabil ca ar fi ajuns dependent de alcool - solutia sa pentru a trece peste disparitia mamei sale a fost refugiul in bautura: "Totul s-a schimbat pentru mine cand am intalnit-o pe Yvonne. M-am indragostit si viata mea s-a schimbat. Am gasit femeia potrivita. Am fost foarte norocos. Inca mai avem de invatat, ca si cuplu, dar ne acordam foarte multa atentie. O sun foarte des, in fiecare zi, uneori chiar de zece ori."

Fiul sau, Jack Ronan, s-a nascut in data de 15 martie 1999, iar fetita sa, Marie Yvonne - numele ei este dat de cel al mamei si al sotiei sale, in data de 18 februarie 2001. Cel de-al treilea copil al cuplului este asteptat sa soseasca pe lume in luna septembrie a acestui an. Starul a declarat: "Suntem extrem de fericiti, iar Jack si Marie abia asteapta sa aiba un fratior sau o surioara."

Rolul de tata si l-a luat in serios, Ronan declarand: "Am incetat sa ma mai gandesc la mine si am inceput sa ma gandesc la cineva cu mult mai important. Nu mai lucrez atat de mult ca inainte, pentru ca vreau sa fiu mai mult timp acasa, alaturi de familia mea. Deja doua saptamani departe de ei inseamna prea mult. Vreau sa fiu acolo, sa ii vad crescand." Week-end-urile libere si le petrece acasa, cand se trezeste la ora 6 si jumatate dimineata... Se joaca cu cei mici, plimba cainele in parc... "Nu este cine stie ce, dar asta ne face fericiti", a mai adaugat solistul.

Isi respecta cu strictete viata privata - nu isi face aparitia la premiere sau lansari impreuna cu cei mici, deoarece considera ca este de datoria sa, ca parinte, sa ii protejeze de intruziunea presei pana in clipa in care vor decide singuri daca vor sa fie in atentia publicului.

Imaginea de "baiat bun"...

Despre imaginea sa de "baiat bun", Ronan a dezvaluit ca este un lucru de care nu a reusit sa "scape", orice a facut. Insa artistul declara ca este "un tip normal, ca oricine altcineva. Ies in oras si ma imbat. Ma distrez si ma bucur de compania celor dragi si a prietenilor. Nu ma droghez. Nu imi dau viata peste cap. Nu ma bat... prea des!". Cantaretul recunoaste ca traim intr-o epoca in care imaginea conteaza foarte mult - hainele pe care le porti, coafura, machiajul, atitudinea, dar ca muzica ar trebui sa fie cel mai important lucru. Cel putin, in cazul sau, muzica si mesajul pe care il transmite prin intermediul pieselor sale primeaza.

Este un tip perfectionist, care isi reproseaza prea multe lucruri. In fapt, acesta este si "demonul" sau declarat: "Sunt prea dur cu mine insumi, ma ingrijorez prea mult, ma stresez prea repede si devin foarte usor nervos. Chiar vreau sa fac ceva in privinta asta, asa ca acum ma gandesc sa ma apuc de yoga sau ceva de genul asta, care sa ma invete sa ma relaxez mai mult."

Oamenii sunt surprinsi adesea de firea sa deschisa, pentru ca se asteapta ca o vedeta de "calibrul" sau sa aiba toane specifice acestei categorii sociale... Insa Keating nu a uitat de unde a plecat. Este un tip despre care fanii care l-au intalnit spun, inevitabil, ca este altfel decat "la televizor": lumea crede ca este "flancat" de garzi de corp, insa, atunci cand il intalnesc, isi dau seama ca este un barbat normal, care sta de vorba cu ei. "Cred ca asta este ceea ce ii surprinde cel mai mult pe oameni, pentru ca mereu imi spun ca nu sunt deloc asa cum se asteptau sa fiu..."

Ce anume nu ii place insa lui Ronan? "Oamenii neciopliti si lipsiti de respect fata de alte fiinte umane. Oamenii care nu stiu sa spuna 'Te rog' sau 'Multumesc'... Din pacate, sunt foarte multe persoane de felul acesta in zilele noastre. Cred ca traim intr-o vreme si facem parte dintr-o generatie care nu mai are respect pentru cei aflati in preajma noastra."

A, si inca ceva ce ii displace total: tunsoarea pe care a avut-o la sfarsitul perioadei din Boyzone, respectiv atunci cand purta parul lung: "Doamne, am avut o sumedenie de tunsori complet aiurea, dar asta cred ca a fost cea mai urata. Era prin 1996. Aveam parul aproape pana la umeri. Atat de urat! De fapt, arata mai degraba ca si cum as fi avut draperii!..."

Ii place foarte mult sa citeasca: "Citesc mult, cu adevarat. Daca pun mana pe o carte buna, o devorez imediat. Cateodata insa nu gasesc o carte care sa ma intereseze. Cand calatoresc, am destul timp la dispozitie pentru lectura. Una dintre cartile care mi-a placut foarte mult in ultima vreme este cea semnata de Dan Brown, 'Ingeri si Demoni'."

Pe lista preferintelor sale se afla vinul bun si compania buna. Ronan chiar a declarat ca ar putea "baga sub masa" foarte multi amatori de bauturi alcoolice - la varsta de 13 ani s-a imbatat atat de tare, incat fratii sai au fost nevoiti sa il care pe brate acasa... "Jurnalistii ma fac sa par un fel de inger, dar am si eu o parte nebuna in mine si sunt sigur ca i-as putea baga sub masa pe foarte multi! Chiar as arunca televizoare de la fereastra, in camerele de hotel, daca nu ar fi atat de grele!"

Artistul chiar a declarat ca viata de grup, atunci cand facea parte din Boyzone, a fost una extrem de agitata - in fiecare noapte exista (sau se "facea rost"...) de cate o petrecere, "asezonata" cu multa bautura. Insa Ronan a adaugat: "Slava Domnului ca nu mai pot face asta acum, ca nu as fi rezistat!"

Tot ce nu stiai despre Ronan Keating...

Poreclele lui Ronan sunt Tintin si Ro.

Numele sau inseamna "Pui de Foca".

Cele mai dragi "posesii": sotia si copiii.

Cea mai mare dorinta: ca sotia si copiii sai sa traiasca mult si sa fie sanatosi. "La nivel personal, sanatatea este viata ta. Asa vad eu lucrurile. Din punct de vedere profesional, vreau sa fiu un artist de succes atata timp cat pot face acest lucru."

Profesoara de muzica din scoala l-a dat afara din cor, pentru ca nu canta... cu voce de opera!

Prima sa iubita a fost Rebecca. Artistul isi aminteste: "Nu ne-am sarutat sau ceva de genul asta... Ne tineam de mana, discutam mult, radeam, dar ne placea sa spunem ca suntem prieteni. Cred ca aveam vreo zece ani..."

Despre viata lui amoroasa s-a scris destul de mult... S-a spus ca ar fi avut relatii cu actrita Claire Danes, Gabrielle - un VJ de la MTV si Vernie de la Eternal.

Tara care ii place cel mai mult: Irlanda - "Scuze, dar o iubim atat de mult! Irlanda este un loc minunat sa iti cresti copiii. Este casa mea si intotdeauna va fi asa. Intotdeauna exista posibilitatea de a pleca cu avionul pentru cateva saptamani sau luni, in alta parte a lumii. Ne-am cumparat o casuta in Portugalia si mergem vara acolo."

Videoclipul si piesa care ii plac cel mai mult de la Boyzone: "Isn't It A Wonder" - clipul a fost filmat in Australia. Este putin cunoscut faptul ca motorul avionului lor privat aproape ca a cedat in timpul zborului spre locatie...

Albumul Boyzone preferat: "Where We Belong".

Mancarea preferata: cea japoneza si pastele.

Ii plac motocicletele Harley Davidson, golful si calaria, mirosul florilor proaspete si cel al ierbii proaspat taiate.

Crede in existenta fantomelor si a OZN-urilor, insa a declarat: "Nu cred in prezicatori. Cred in Dumnezeu. Sunt religios, nu superstitios..."

Cel mai mult se teme de serpi...

Albumul preferat: "Listen Without Prejudice" al lui George Michael, care este, de altfel, si artistul sau preferat.

Primul album cumparat: "Last Christmas", al trupei Wham!.

Grupul sau trupa preferata: "Grupul meu preferat este... oricare, de la Beatles pana la Rolling Stones. Oricine, omule. The Jacksons... oricine."

Printre prietenii lui Ronan se numara Gary Barlow, fost component al trupei Take That, si, bineinteles, idolul sau dintotdeauna, George Michael.

Una dintre cele mai mari petreceri pe care le-a organizat a fost cea de la implinirea varstei de 21 de ani, care a avut loc in Dublin.

Artistul a castigat prestigiosul premiu Ivor Novello pentru piesa de succes "Picture Of You". Aceasta distinctie a mai fost acordata lui Elton John si lui George Michael. A mai primit premii, alaturi de Boyzone, pentru Best Band On The Road - 1994, Best Album in 1995 - albumul "Said And Done", Best Album in 1996 - "A Different Beat", Best Single in 1996 - "Words", Best International Group in 1996, Song Of The Year in 1998 - "No Matter What".

In 1996, Ronan a castigat trei premii la categoriile: Best Haircut, Most Fanciable Male, Best Dressed Male.

A cantat impreuna cu Luciano Pavarotti la concertul din 1998, "Pavarotti And Friends".

A prezentat show-ul MTV Europe Music Awards in Rotterdam, in anul 1997, si in Dublin, in 1999. Alte spectacole a caror gazda a fost: Eurovision Song Contest, Top Of The Pops, Get Your Act Together - o emisiune in cautare de talente muzicale, prezentata la BBC, World Music Awards in 1999, MTV Asia Awards 2002.

A cantat alaturi de Gary Barlow la concertul in memoria Printesei Diana.

Baietii de la Boyzone au aparut in videoclipul piesei trupei U2, "The Sweetest Thing". Melodia este o scuza a solistului Bono de la U2, pentru ca a uitat de ziua de nastere a sotiei sale. Trupa Boyzone este una dintre preferatele sotiei lui Bono, ca atare prezenta lor in clip a fost un cadou pentru aceasta.

A cantat alaturi de Elton John in concertul din Madison Square Garden din New York, in anul 2000.

A concertat in 2003, in Shepherd's Bush Empire, Londra, in cadrul spectacolului sustinut impotriva razboiului, "One Big No".

Mai mult decat o cariera intr-o trupa de baieti sau o cariera muzicala solo, Ronan s-a implicat si in activitati de manageriat. In faza initiala de lansare a trupei Westlife, Keating s-a implicat, impreuna cu managerul Louis Walsh, in sustinerea si promovarea formatiei.

Membrii Boyzone, ca si cei ai trupei U2, au niste sosii... de ceara intr-un muzeu din orasul lor natal, Dublin.

Baietii de la Boyzone au fost invitati sa isi lase amprentele pe Zidul Mainilor din Rock Circus, Londra, acolo unde se afla si celebrele... maini ale lui Michael Jackson.

"Cel mai bun sfat pe care l-am primit a fost: 'Poarta-te frumos cu toti cei din jurul tau atunci cand avansezi in cariera, pentru ca ii vei intalni pe toti atunci cand vei cobori'. Singurul sfat pe care l-as putea da cuiva este: 'Bucura-te de viata, pentru Dumnezeu!'"

Un tip optimist, un artist implinit, un sot si un tata de exceptie... Ce isi mai poate dori Ronan Keating de la viata? Poate doar sa traiasca 100 de ani... Oricum ar fi, sper ca melodiile sale sa devina (daca nu sunt deja) unele dintre preferatele tale. Recunosc, ale mele sunt. Poate si pentru ca ceva din personalitatea lui atat de placuta patrunde in versurile pieselor scrise cu mult suflet si daruire. Asculta-le si spune-mi dupa aceea daca am avut dreptate!


Articol realizat de Alina Bleaja

Sursa : http://www.eva.ro/divertisment/vedete/ronan-keating-un-artist-si-un-familist-de-exceptie-articol-6461.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

" In Bratul tau "

Curmal (Phoenix dactylifera)

NE PASA !!!!!!!