~ Lansare de carte ~ Amintiri din desert - AnaMaria Kovalciuc ~

 AnaMaria Kovalciuc



     AnaMaria Kovalciuc este Presedintele Asociatiei Anonymo Muza, membru SZR (societatea Ziaristilor din Romaina - din 2006), UARF (Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - din 2012) si UCIN (Uniunea Cineastilor din Romania - din 2012). 
     Regizor a mai multor filme documentare primeste in noiembrie 2012 medalia si diploma UARF pentru contributia deosebita la dezvoltarea artei si culturii cinematografice romanesti.


     23 noiembrie 2013 a avut loc la Tinerimea Română (str. Gutenberg Johann nr.19, București) Asociația Anonymo Muza vernisajul expoziției fotografice Luptă. Echilibru. Coabitare și lansarea filmului documentar Zbor deasupra unui cuib citadin, în regia AneiMaria Kovalciuc.
 Luptă. Echilibru. Coabitare este prima expoziție fotografică a regizoarei AnaMaria Kovalciuc, având ca modele pe Iuliana Pătrașcu și Alexandra Pătrașcu.



     „La început a fost natura. Apoi a apărut omul. Și omul a construit orașe. Și orașele s-au extins invadând natura. Habitatul păsărilor a fost distrus. Acestea au fost nevoite să se adapteze. Multe dintre ele nu au reușit și astfel specia lor s-a stins. Curând, omul a învățat că nu poate supraviețui fără natură. Natura îl hrănea. Și când a apărut cel mai mare prădător al omului – stresul cotidian – natura îi oferea liniște. Omul a încercat să întoarcă timpul care este ireverisibil. Și nu a reușit. Orașul era în continuă expansiune. Așa că a construit natura în mijlocul orașelor și a numit-o parcuri. A recreat habitate pentru păsări și le-a oferit hrană pentru a le atrage în număr cât mai mare. Și astfel omul, natura și păsările au reînvațat să coabiteze.” (AnaMaria Kovalciuc).

AnaMaria Kovalciuc, Rândunică

 Zbor deasupra unui cuib citadin
     „În marile aglomerări urbane, păsările coabitează cu civilizația agresivă, mai ales cu oameni care le acceptă, uneori le hrănesc și se bucură de prezența lor. Ele caută totuși un ambient corespunzător pentru supraviețuire: izolare de zgomotele citadine și vegetație abundentă. Locurile lor preferate din Capitală sunt marile parcuri și mai ales tânăra Deltă a Văcăreștilor care în ultimii ani a devenit ținta specialiștilor în ornitologie, a bucureștenilor curioși și chiar a mass-media, care a început să promoveze acest micro-univers în scopul de a deveni într-un viitor apropiat obiectiv protejat, dar și un punct de atracție al autocarelor Bucharest sightseeing. Scopul filmului este de a face o incursiune în lumea mai puțin cunoscută a concitadinelor noastre care ne încântă cu concertele lor diurne și nocturne – păsările Bucureștiului. Se spune că Bucureștiul este gazda a peste 60 de specii. În 4 luni am reușit să vedem, să auzim și să înregistrăm 28 dintre ele. Pe altele doar le-am auzit, dar nu le-am pus în calcul.” (AnaMaria Kovalciuc).

Anamaria Kovalciuc, Graur
     Filmul în regia Anei Maria Kovalciuc (careia îi aparține și scenariul), în parteneriat cu SOR Societatea Ornitologică Română), nu este o expunere ex-catedra, nu are pretenția unei exegeze, este o prezentare romantică a vecinelor noastre înaripate, presărată cu informații științifice inedite expuse de Dr. Dan Hulea specialist în ornitologie.
Producător: Nicolae Modreanu. Producție a Asociației Anonymo Muza în parteneriat cu Societatea Ornitologică Română, 2013.




 
 la Casa "Serfioti" - Ethos Cafe

Alaturi de muzica folck
 a chitarii ce nu vine niciodata singura,
 ci doar impreuna cu prietenul nostru 



Sandel Spinu

 O lansare inedita!
Regizoarea 
AnaMaria Kovalciuc 

lanseaza romanul 
 ''Amintiri din desert'' 
si ne propune sa vizionam 
doua dintre filmele realizate de domnia sa.
~~~
"Va astept dragii mei miercuri 10 februarie la 17.00 sa vorbim despre romanul Amintiri din desert, si sa va prezint 2 filme in regia mea... unul de fictiune, celalalt documentar. Protagonisti... mari actori romani!"
AnaMaria Kovalciuc
Regizor documentarele:
▪Portrete: „Ingeri printre oameni" (Dan Stoica, Vlad Vasiliu, Eugen Raportoru)
▪Turistic: „Toate drumurile duc la Roma"
▪Ornitologic: „Zbor deasupra unui cuib citadin" realizat in parteneriat cu SOR
Fotografie:
▪„Spiritul Pamantului" - Vulcanii Noroiosi (Model Bianca Hedes)
▪„Fleurs du mall, fleurs du joye" simbioza estetic-urat (Model Teodora Patrascu)
▪„Gothic Desire" - fiinte supranaturale - vampiri (Modele Alexandra Patrascu, Stefan Dicu)
▪„Acasa departe de casa" - Roma
Spectacol
▪Mos Craciun, STOP! la Centrul de Servicii Sociale Sf. Nicolae
Regizor artistic - Studioul Cinematografic Sahia Film, Bucuresti (România)
"Ingeri printre oameni – documentar: Mihai Surubaru, Timotei Ursu, Mircea Dumitrescu, Mircea M Ionescu"
"Cronica festivalurilor teatrelor Dunarene"
"Aniversarea Eminescu la Casa Armatei"
"Aniversarea a 89 de ani de la infiintarea Casei Centrale a Armatei"
"Videoclip trupa Nimbus pentru piesa Sheherezada" 
Scenaristă şi regizoare a filmului de ficțiune Vis european
Bucuresti (România)
Colaborator Teatrul Mic, Teatrul Foarte Mic, Teatrul Ion Creanga
Bucuresti (România)
Filmare si editare activitati, realizare spoturi publicitare pentru tv.
Scenaristă şi regizoare a filmului de ficțiune "uT un ia nitsed"
Bucuresti (România)
... etc.
  ~~~ 
Pe afisul unuia dintre filmele ce se vor proiecta
 il recunoastem cu usurinta pe maestrul

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

" In Bratul tau "

Curmal (Phoenix dactylifera)

NE PASA !!!!!!!